Cîţu: România va depune la Bruxelles un PNRR cu suma de 29,2 miliarde de euro

Premierul Florin Cîţu a declarat că România va depune la Bruxelles un Plan Naţional de Redresare şi Rezilienţă cu suma de 29,2 miliarde de euro.

Cîţu: România va depune la Bruxelles un PNRR cu suma de 29,2 miliarde de euro

Premierul României, Florin Cîțu, a declarat, joi, că România are cel mai bun Plan Național de Redresare și Reziliență (PNRR) pentru Comisia Europeană. Acesta a mai precizat că România va depune la Bruxelles un Plan Naţional de Redresare şi Rezilienţă cu suma de 29,2 miliarde de euro.

Şeful Guvernului a precizat că i-a dat asigurări preşedintei Comisiei Europene Ursula von der Leyen că acesta este un Executiv care va susţine reformele. El a adăugat că a cerut miniştrilor să lucreze 24 de ore din 24 în zilele următoare pentru a depune un PNRR perfect la Bruxelles.
"Despre ce s-a discutat la Bruxelles? În primul rând, am fost acolo ca să ne asigurăm că sunt pe drumul cel bun cu PNRR, vreau să fie un program care să fie aprobat din momentul în care este depus. Am prezentat Comisiei Europene obiectivele noastre în ceea ce priveşte reforma, obiectivele noastre în ceea ce priveşte economia şi modul în care PNRR va susţine în următoarea perioadă creşterea economică şi reformele", a explicat Cîţu, după şedinţa Executivului.
Prim-ministrul a spus că a asigurat-o pe şefa Comisiei Europene că actualul Guvern de la Bucureşti va face reforme.
"De aceea, avem nevoie şi de un PNRR care să susţină partea de reforme. (...) România va depune un PNRR cu toată suma, 29,2 miliarde de euro, la Bruxelles", a completat Florin Cîţu.
Primul ministru a făcut o trecere în revistă şi a reformelor pe care le va face Guvernul şi pe care le-a prezentat la Bruxelles.
„Reforma pensiilor va fi făcută în perioada următoare şi are rolul de a asigura sustenabilitatea pensiilor din România. E o reformă fiscală şi optimizare a cheltuielilor bugetului în anii următori. Aici am spus obiectivul meu clar de a nu introduce şi creşte taxe. Vedem că suntem în al doilea an consecutiv fără modificări de taxe şi totuşi cu venituri la buget mai mari. Reforma salarizării unde obiectivul este de a avea o corelare între performanţă şi venit. Reforma în rândul funcţionarilor publici şi de a avea în mod transparent o carieră în dezvoltarea publică. Reforme privind reducerea emisiilor de carbon, trecerea la energia verde, etc. Pentru prima oară România prezintă un plan credibil care poate fi aplicat”, a menționat Cîţu, care a mai adăugat că a vorbit cu membrii Cabinetului şi toţi trebuie să lucreze 24 de ore pe zi pentru ca PNRR să fie perfect.
„În perioada următoare, am discutat azi cu miniştrii. Toţi trebuie să lucreze 24 de ore pe zi în următoarele zile pentru a ne asigura că totul este perfect în momentul depunerii PNRR. Voi avea întâlniri cu doamna Margrethe Vestager”, a transmis el.