Facebook, Instagram și WhatsApp s-au oprit

Lupta misterioasă a fiecărei platforme a lovit utilizatorii din toată țara luni dimineață.

Facebook, Instagram și WhatsApp s-au oprit
Photo: Graeme Jennings (Getty Images)

În urma uneia dintre cele mai grave crize de relații publice cu care s -a confruntat Facebook în ultimii ani, toate platformele companiei - Facebook propriu-zis, Instagram și WhatsApp - suferă de câteva luni, misterioase întreruperi.

Lumea Presei a reușit să confirme că platforma Instagram a afișat un mesaj „nu putea încărca postările” atunci când încerca să acceseze paginile oamenilor, în timp ce fluxul de știri Facebook pur și simplu ... a refuzat să se încarce. Între timp, DownDetector a confirmat că WhatsApp a suferit întreruperi în SUA și în străinătate, utilizatorii din Rusia, Barcelona și Trinidad raportând că accesul lor a fost închis.

WhatsApp a fost primul care a notat public că ceva era într-adevăr Up. „Suntem conștienți de faptul că unii oameni se confruntă cu probleme cu WhatsApp în acest moment”, a scris pe Twitter compania la scurt timp după ce rapoartele despre întreruperi au intrat în vigoare. „Lucrăm pentru ca lucrurile să revină la normal și vom trimite o actualizare aici cât mai curând posibil.” Nu după mult timp, Facebook a publicat o declarație aproape identică pe propriul său cont Twitter.

Conform DownDetector, WhatsApp - împreună cu orice alt serviciu numit aici - par să fi experimentat întreruperea respectivă în jurul orei 11:40, ET.

De asemenea, este demn de remarcat faptul că toate canalele obișnuite pe care Facebook le folosește de obicei pentru a raporta probleme legate de platformă au fost, de asemenea, lovite offline luni dimineață. Printre acestea se numără pagina în care dezvoltatorii terți Facebook dezvăluie public potențiale probleme de platforme , deoarece acestea apar și pagina în care Facebook proprii ingineri face același lucru. Începând cu această scriere, ambele sunt încă inaccesibile. Deci, dacă vreunul dintre voi încearcă să intre în contact cu oricare dintre aceste platforme, ironic pare că Twitter ar putea fi cel mai bun pariu.

Facebook însuși nu a dezvăluit în mod public niciun cuvânt despre cauza întreruperilor sau când ne putem aștepta ca aceste servicii să poată fi așteptate din nou online. În acest moment, oamenii din cercurile de securitate cibernetică par să indice o problemă DNS (serviciu de nume de domeniu) ca potențial vinovat.

Am contactat compania pentru comentarii. Între timp, se pare că va trebui să ne lăsăm deocamdată posturile noastre pe Twitter.