Constanța se află sub cod portocaliu de ploi torențiale și descărcări electrice

Inspectoratul pentru Situații de Urgență a transmis în această dimineață, prin sistemul RO-ALERT, o avertizare populației din municipiul Constanța

Constanța se află sub cod portocaliu de ploi torențiale și descărcări electrice

Sunt anunțate averse torențiale ce vor cumula peste 35 l/mp, grindină, frecvente descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului.

Cetățenii sunt sfătuiți să întrerupă orice activitate în aer liber, să se adăpostească în casă și să nu staționeze sub arbori și rețele electrice. 
Echipe mixte ale Primăriei Constanța, SC RAJA SA și operatorului de salubrizare se află în teren încă de la primele ore ale dimineții și monitorizează atent situația. La nivelul RAJA S.A. este activat, în această perioadă, Comandamentul pentru Situații de Urgență. Prin urmare, sunt constituite 16 echipe de intervenţie la nivelul municipiului Constanța și 18 echipe pentru restul județului, dotate cu wome, vidanje si motopompe de mare putere, pentru a acționa cu promptitudine în rezolvarea diferitelor situații ce pot apărea în funcționarea sistemelor operate.
Până la această oră nu sunt probleme în municipiu dar constănțenii, agenții economici și asociațiile de proprietari pot semnala permanent orice sesizare la următoarele numere de telefon:
- Dispecerat Primăria Municipiului Constanța – 0241/550055
- Dispecerat Direcţia Generală Poliția Locală – 0241/484205, sau pe WhatsApp, la numărul 0799606142
- Dispecerat Serviciul Protecție Civilă, Securitate, Sănătate în Muncă și Situații de Urgență – 0737552271.