Primarul Vergil Chițac, amendat din nou de AEP pentru nerespectarea numărului de urne în unele secţii de votare

Primarul Constanţei, Vergil Chiţac, a fost sancţionat pentru a doua oară de Autoritatea Electorală Permanentă, cu 2.500 de lei, pentru nerespectarea hotărârilor AEP, a anunţat Biroul Electoral Judeţean.

Primarul Vergil Chițac, amendat din nou de AEP pentru nerespectarea numărului de urne în unele secţii de votare

Primarul Constanţei, Vergil Chiţac, a fost duminică sancţionat pentru a doua oară de Autoritatea Electorală Permanentă, cu 2.600 de lei, pentru nerespectarea hotărârilor AEP, a anunţat Biroul Electoral Judeţean.

Astăzi, 9 iunie, primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac, a fost amendat cu 2.600 de lei de către Autoritatea Electorală Permanentă pentru nerespectarea numărului urnelor de vot, informează Biroul Electoral Județean.
„Astazi, 09.06.2024, urmare a verificarilor reprezentantilor AEP la SV 5 din municipiul Constanta, domnul Primar Vergil Chitac a fost sanctionat de catre reprezentantii Autoritatii Electorale Permanente cu 2.600 lei pentru nerespectarea Hotararilor AEP.”, a transmis reprezentantul Autorității Electorale Permanente, Vlad Jipa.
Pentru aceeaşi neregulă, primarul Constanţei a fost sâmbătă sancţionat cu 2.200 de lei de către reprezentanţii AEP ca urmare a verificărilor făcute la Secția de Votare nr. 14 și la Secția de Votare nr 15.
Conform reprezentantului BEJ, cea de a doua sancţiune are valoare mai mare pentru că "creşte gradual, având în vedere că nu s-a revenit la o situaţie de normalitate".