Vicepreședintele SUA, Kamala Harris, întâmpinată de Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni

Vicepreședintele SUA, Kamala Harris, a ajuns în România. Ea a fost întâmpinată de către ministrul de Externe Bogdan Aurescu, care i-a oferit un buchet de flori.

Vicepreședintele SUA, Kamala Harris, întâmpinată de Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni

Vicepreședintele SUA, Kamala Harris, a ajuns în România. Aeronava oficialului american a aterizat pe Aeroportul Otopeni. Ea a fost întâmpinată de către ministrul de Externe Bogdan Aurescu, care i-a oferit un buchet de flori. De asemenea, a fost întâmpinată de ambasadorul României la Washington, Andrei Muraru şi de consilierul prezidenţial la Departamentul Protocol, Delia Dinu.

Ceremonia primirii oficiale a avut loc pe Platoul de ceremonii de la Cotroceni. Au fost intonate imnurile oficiale ale SUA şi României.
UPDATE 14:00 Vicepreședintele SUA, Kamala Haris a ajuns la Palatul Cotroceni, unde a fost întâmpinată de președintele Klaus Iohannis. Cei doi oficial vor avea o conferință comună de presă, după discuții tete-a-tete.

UPDATE - Kamala Harris a discutat cu preşedintele Klaus Iohannis, după care la întâlnire a participat şi premierul Nicolae Ciucă. Preşedintele Senatului Florin Cîţu şi preşedintele Camerei Deputaţilor Marcel Ciolacu au fost prezenţi la ceremonia de primire.

Prezența Vicepreședintelui Kamala Harris în România reconfirmă soliditatea Parteneriatului Strategic bilateral și angajamentul ferm al Statelor Unite de a susține securitatea României și a aliaților NATO de pe Flancul Estic, reflectând, totodată, aprecierea Administrației americane pentru abordarea responsabilă și implicată a țării noastre în contextul amenințărilor actuale de securitate generate de agresiunea ilegală a Federației Ruse, precum și în gestionarea fluxurilor de refugiați de la granițe și acordarea de asistență umanitară”, se arată în comunicatul transmis marți de Administrația Prezidențială. (Sursa foto: presidency.ro)