Apple renunță la planul de a crește producția de iPhone 14

Apple renunță la planurile de a spori producția noului model de iPhone în acest an, după ce nu s-a materializat o creștere anticipată a cererii.

Apple renunță la planul de a crește producția de iPhone 14
Foto: Hepta/Abaca Press / AA/ABACA

Apple a anulat planurile de creștere a producției de noi iPhone-uri din cauza lipsei unei cereri crescute, potrivit Bloomberg.

Cu puțin timp înainte de lansarea iPhone 14 în septembrie, Apple și-a schimbat prognoza de vânzări, potrivit agenției, după care unii furnizori au început să se pregătească pentru o creștere cu 7% a cererii față de cea planificată anterior. Cu toate acestea, creșterea prevăzută a cererii nu s-a produs, scrie Bloomberg.
Era vorba despre producția a șase milioane de iPhone-uri suplimentare în a doua jumătate a anului 2022. Planurile inițiale prevedeau producția a aproximativ 90 de milioane de telefoane.

Bloomberg leagă lipsa unei cereri crescute pentru modele noi de iPhone, inclusiv cu recesiunea economică din China, precum și cu inflația în creștere în întreaga lume.
ompani americană a anunțat, luni, că va produce în India noul model iPhone 14, căutând alternative la China, pe fondul tensiunilor dintre Washington şi Beijing.
India, a doua piaţă globală a telefoanelor mobile inteligente, alături de ţări ca Mexic şi Vietnam, devine din ce în ce mai importantă pentru producătorii care aprovizionează brandurile americane, care încearcă să-şi diversifice producţia şi să-şi reducă dependenţa de China.

Cum va fi iPhone 15
Nici nu a debutat bine seria iPhone 14, că deja au început zvonurile şi scăpările cu privire la iPhone 15. În mod surprinzător Apple nu se mai mulţumeşte cu modele Pro şi Pro Max, trecând la Ultra, conform analistului Ming-Chi Kuo.

Se pare că întreaga linie iPhone 15 va include display Dynamic Island, ca la iPhone 14 Pro. Dynamic Island permite noi moduri de a interacționa cu iPhone-ul tău, prezentând un design care îmbină linia dintre hardware și software, adaptându-se în timp real pentru a afișa alerte, notificări și activități importante.
Ross Young, într-un tweet postat de MacRumors, a spus că se așteaptă ca Apple să facă acest standard pe toate iPhone-urile din 2023. Compania își va păstra tehnologia de afișare ProMotion 120Hz exclusivă pentru variantele Pro, datorită lanțului de aprovizionare care „nu poate suporta” caracteristica pe modele mai accesibile.