Dragoş Săvulescu, pus sub control judiciar în Grecia

Fostul acţionar de la Dinamo Dragoş Săvulescu, care fusese reţinut în insula grecească Mykonos, a fost pus sub control judiciar şi nu poate părăsi teritoriul statului elen.

Dragoş Săvulescu, pus sub control judiciar în Grecia

Fostul acţionar de la Dinamo Dragoş Săvulescu, care fusese reţinut în insula grecească Mykonos, a fost pus sub control judiciar şi nu poate părăsi teritoriul statului elen până când se va judeca solicitarea de extrădare. Termenul a fost stabilit pentru septembrie.

Săvulescu a fost condamnat definitiv la 5 ani și jumătate de închisoare în dosarul retrocedărilor, în condițiile în care a făcut parte dintr-un grup infracțional organizat, care a prejudiciat statul român cu 114 milioane de euro.
Odată condamnat de justiția română, Dragoș Săvulescu a fugit în Italia, iar Curtea de Apel din Napoli i-a comutat pedeapsa în una cu suspendare. Practic, judecătorii napoletani i-au șters lui Săvulescu trei ani din pedeapsă pe baza unui decret de grațiere din 2006 și, constatând că a rămas cu o pedeapsă mai mică de trei ani, i-au comutat-o în una cu suspendare. Procurorul italian nu a făcut apel, astfel că decizia instanței napoletane a rămas definitivă.
Dragoș Săvulescu a fost reținut de poliția elenă luni, în Mykonos, într-o zonă frecventată adesea de oameni care au legături cu lumea interlopă. La acel moment, el se afla într-un bar, alături de niște prieteni.