Tăriceanu: Vor să prelungească starea de alertă până la alegeri

Tăriceanu: Vor să prelungească starea de alertă până la alegeri

Liderul ALDE a dezvăluit care este adevăratul motiv pentru care liberalii vor prelungirea stării de alertă. Călin Popescu Tăriceanu crede că PNL vrea să prelungească starea de alertă până în preajma alegerilor. Acesta susține că de fapt cei de la PNL se tem de o moțiune de cenzură.

„Am discutat cu PSD și cu domnul Ponta despre oportunitatea unei moțiuni de cenzură. Am ajuns la concluzia că este necesară pentru multe lucruri. Oportunitatea politică a introducerii unei moțiuni de cenzură în starea de alertă este puțin probabilă. Bănuiala mea e că cei de la PNL, pentru că știu că nu ar rezista unei moțiuni de cenzură în Parlament, vor să prelungească starea de alertă până în preajma alegerilor”, a declarat Tăriceanu la  la România TV. 
Tăriceanu scria recent pe pagina sa de Facebook că PNL a venit cu un proiect de „stare de urgență ascunsă” pentru că este posibil să mai aibă ceva de rezolvat rapid, în speranța că nimeni nu-și va da seama.
„În spatele acestei dorințe de prelungire a stării de alertă se află din nou interesele PNL? Cine știe, poate mai au niște lucruri nerezolvate pe care vor să le soluționeze rapid, în speranța că nu ne vom da seama. Așa au încercat și cu legea privind starea de alertă. Au venit cu un proiect care prevedea o stare de urgență ascunsă, doar pentru că voiau să aibă sub control spitalele și sperau să mai facă niște achiziții pentru prietenii de partid. Doar că Parlamentul le-a dat planurile peste cap.