Simona Halep a fost acuzată oficial de dopaj

Simona Halep a fost acuzată oficial de dopaj. De acum înainte, Simona Halep are la dispoziție 20 de zile să conteste acuzația sau să încheie un acord de recunoaștere pentru ai reduce sancțiunea.

Simona Halep a fost acuzată oficial de dopaj

Avocații Paul Ciucur și Dan Mihai, de la Sport Resolutions, agenția londoneză de soluționare a litigiilor din sport, au anunțat miercuri, că Simona Halep a fost acuzată oficial de dopaj cu Roxadustat, la US Open 2022.

„Faza de investigație a luat sfârșit. De acum înainte, Simona Halep are la dispoziție 20 de zile, fie să conteste actul de acuzare, fie să încheie, există și această posibilitate, un acord de recunoaștere care i-ar reduce de la 4 ani, cât este sancțiunea standard, la 3 ani”, a declarat Paul Ciucur. 
„Având în vedere că atât la proba A cât și la proba B, sportiva, și sportivii în general, nu doar ea, participă în mod direct: ei pun proba în aceste recipiente și, mai mult decât atât, au ocazia, dreptul și ocazia de a fi prezenți, personal sau prin reprezentant, la deschiderea probei B, așa cum a fost cazul nostru, o contra-expertiză, este o variantă cu șanse foarte mici de contestare”, a precizat Paul Ciurar la TVR
La rândul său, Dan Mihai a dezvăluit condițiile pe care Simona Halep trebuie să le ia în calcul dacă invocă „contaminarea probelor prelevate la controlul anti-doping”: „Trebuie văzut ce iregularități s-ar fi putut întâmpla și dacă aceste iregularități pot cauza un alt rezultat decât cel existent”.
Potrivit lui Paul Ciurar, dacă sportiva de 31 de ani se apără invocând contaminarea suplimentelor de efort, aceasta variantă „comportă două condiții: una, să-și fi păstrat un flacon deschis din care a ingerat substanța, suplimentul pe care pretinde a fi contaminat, doi, să mai aibă încă două flacoane identice, sigilate, din același lot”.