Olaf Scholz: Republica Moldova nu este singură şi are susţinerea Europei

Republica Moldova nu este singură şi are susţinerea Europei, le-a transmis cancelarul german Olaf Scholz autorităţilor de la Chişinău.

Olaf Scholz: Republica Moldova nu este singură şi are susţinerea Europei

"Republica Moldova nu este singură şi are susţinerea Europei", le-a transmis cancelarul german Olaf Scholz autorităţilor de la Chişinău, într-un mesaj în care şi-a confirmat prezenţa la Summitul Comunităţii Politice Europene (CPE), care va avea loc pe 1 iunie în Republica Moldova, informează Radio Chişinău şi Deschide.md.

"În data de 1 iunie, familia europeană se va aduna în (Republica) Moldova - o familie care este unită în lupta pentru o cooperare paşnică, pentru prosperitate economică, pentru drepturile omului şi pentru democraţie", afirmă cancelarul german în mesajul său.
"Credem că războiul nu-şi mai are locul în Europa. Ne adresăm celor care suferă în urma agresiunii şi ameninţărilor din partea Moscovei. Acesta este mesajul puternic pe care îl va transmite Summitul Comunităţii Politice Europene. Iată de ce Moldova are tot sprijinul nostru. Iată de ce Moldova nu este singură", subliniază Olaf Scholz.
Republica Moldova este gazda Summitului Comunităţii Politice Europene, care se va desfăşura la 1 iunie 2023, reunind, în premieră, 50 de preşedinţi, prim-miniştri şi înalţi oficiali europeni. Evenimentul va avea loc la Castelul Mimi din localitatea Bulboaca, raionul Anenii Noi, situat la aproximativ 35 de kilometri distanţă de Chişinău.