Memorandumul de finanțare pentru construcția stadionului Gheorghe Hagi va fi inclus pe ordinea de zi a ședinței de Guvern

Primăria Constanţa a anunţat că Memorandumul de finanţare pentru construirea stadionului Gheorghe Hagi va fi inclus pe ordinea de zi a şedinţei de Guvern.

Memorandumul de finanțare pentru construcția stadionului Gheorghe Hagi va fi inclus pe ordinea de zi a ședinței de Guvern

Primăria Constanţa a anunţat că Memorandumul de finanţare pentru construirea stadionului „Gheorghe Hagi” va fi inclus pe ordinea de zi a şedinţei de Guvern şi a precizat că acest proiect are o valoare de aproape 380 de milioane de lei fără TVA.

Procedura de achiziție publică pentru contractarea lucrărilor de execuție a fost adjudecată, însă contractul nu a putut fi semnat din cauza faptului că obiectivul de investiții s-a aflat sub incidența prevederilor Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 90/2023 pentru aprobarea unor măsuri de reducere a cheltuielilor bugetare pe anul 2023 și a Ordonanței de Urgență nr. 115/2023 privind unele măsuri fiscal-bugetare în domeniul cheltuielilor publice, pentru consolidare fiscală, combaterea evaziunii fiscale, pentru modificarea și completarea unor acte normative, precum și pentru prorogarea unor termene.

Potrivit proiectului, noua arena va avea o capacitate de 18.000 de locuri si va include și un teren de antrenament pentru fotbal si atletism (pistă cu 6 culoare), cu tribună de circa 1.000 de locuri. De asemenea, va beneficia de amenajări exterioare (promenadă, alei, drumuri si platforme), retele de utilități, împrejmuire și zone de parcare pentru jucători si oficialități.

În plus față de funcțiunile de bază, cu destinație sportivă, clădirea stadionului va integra și o serie de funcțiuni complementare, precum săli de antrenament, centru de conferințe, spațiu expozițional, spații administrative, comerciale și de alimentație publică.

Proiectul este realizat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, prin Compania Națională de Investiții și are valoarea de 379.000.000 lei fără TVA, fiind și cofinanțat de la bugetul local în cuantum de 52.461.127, 96 lei fără TVA.