Medicul-erou Cătălin Denciu are COVID-19. Acesta a mai fost infectat şi în aprilie cu noul coronavirus

Cătălin Denciu, doctorul care, cu prețul sănătății a încercat să își salveze pacienții intubați la ATI, infectați cu COVID-19, la incendiul de sâmbătă seara, a fost confirmat la rândul său pozitiv la coronavirus

Medicul-erou Cătălin Denciu are COVID-19. Acesta a mai fost infectat şi în aprilie cu noul coronavirus

Cătălin Denciu, doctorul care, cu prețul sănătății a încercat să își salveze pacienții intubați la ATI, infectați cu COVID-19, la incendiul de sâmbătă seara, a fost confirmat la rândul său pozitiv la coronavirus, în urma testului care i-a fost prelevat înainte de plecarea în Belgia, a anunțat ministrul Sănătății Nelu Tătaru, luni seară, într-un interviu pentru Digi24.

Este a doua oară când medicul-erou a fost infectat cu Covid-19, după ce şi-a revenit prima dată devenind donator de plasmă.
Nelu Tătaru a ţinut să precizeze faptul că erau specialişti buni şi în România care să trateze arsurile de gradul 2 şi 3 de pe 75% din suprafaţa corpului medicului, însă situaţia era mai dificilă aşa că au preferat să aleagă cele mai bune condiţii.
„Avem specialişti buni, cred că era puţin mai dificil, dar ne-am asigurat că există toate condiţiile şi ne-am asumat un transfer în Belgia. Noi am avut evaluarea făcută chiar atunci seara pentru el ca pacient cu arsuri. Locuri erau la Iași, la București, Floreasca și Bagdasar-Arsenie, și la Timișoara. Dar reevaluarea la Floreasca, dimineața când am ajuns aici, ne-a relevat arsuri pe 75% din suprafața corporală de gradul 2, A2, B și 3 și suspiciunea de arsuri pe căile aeriene superioare. Și atunci complexitatea acestui caz ne-a făcute să decidem transferul în străinătate, în Belgia”, a mai spus Ministrul Sănătății.
Soția medicului a vorbit despre starea acestuia de sănătate
Alina Denciu, soția medicului-erou Cătălin Denciu, a declarat pentru Gândul că a început deja tratamentul dar nu știe prea multe despre starea soțului ei.
„Este deja tratat, dar nu știu mai multe, adică evoluția este foarte, foarte lungă, cu foarte multe semne de întrebare și primele zile sunt oricum critice.
Așa că poate când o să am o oază de speranță voi avea mai multă putere să dau declarații.
Să vă rugați pentru el, să-i transmiteți putere, ceea ce încerc și eu să fac”, a declarat Alina Denciu.