Iohannis: Nu sunt întrunite condițiile pentru a desemna noul premier

Preşedintele Iohannis a declarat, după consultările cu partidele pentru desemnarea premierului, că astăzi nu sunt încă întrunite condiţiile pentru desemnarea unui candidat pentru a forma un nou Guvern

Iohannis: Nu sunt întrunite condițiile pentru a desemna noul premier

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat luni, după consultările cu partidele pentru desemnarea premierului, că astăzi nu sunt încă întrunite condiţiile pentru desemnarea unui candidat pentru a forma un nou Guvern.

"Această primă rundă de consultări a dus la un schimb de opinii bun între reprezentanții acestor formațiuni și mine, însă pot să spun că astăzi nu sunt încă întrunite condițiile pentru desemnarea unui candidat pentru a forma un nou Guvern. Am primit astăzi chiar câteva propuneri, însă cred că este nevoie de cel puțin încă o rundă de consultări până când lucrurile se cristalizează", a declarat preşedintele.
Iohannis a mai spus că, dat fiind că sunt întrunite condiţiile constituţionale, a decis să convoace săptămâna viitoare noul Parlament.
"Având în vedere că Biroul Electoral Central a comunicat rezultatele finale ale alegerilor parlamentare, acum sunt îndeplinite condițiile pentru convocarea noului Parlament și pot să vă informez că intenționez să convoc noul Parlament pentru data de 21 decembrie. Săptămâna viitoare, luni, se va constitui noul Parlament", a precizat el.