Dezastru ecologic în Portul Constanța. Ce a descoperit secretarul de stat în Ministerul Mediului

Secretarul de stat în Ministerul Mediului, Mircea Fechet, a făcut astăzi o vizită în Portul Constanța, unde a găsit zeci de tone de deșeuri aruncate ilegal

Dezastru ecologic în Portul Constanța. Ce a descoperit secretarul de stat în Ministerul Mediului
Foto: Facebook

Secretarul de stat în Ministerul Mediului, Mircea Fechet, a făcut astăzi o vizită în Portul Constanța, unde a găsit zeci de tone de deșeuri aruncate ilegal, pe care le-a catalogat drept ”adevărate focare de poluare care afectează, în egală măsură, solul, aerul, pânza freatică și apa Mării Negre”.

Chiar în Portul Constanța, cel mai mare din țară, am găsit un adevărat dezastru ecologic. Acolo există o rampă unde ar fi trebuit să ajungă doar resturi inerte din construcții și demolări, care urmau să fie reutilizate pentru viitoare extinderi ale terminalelor. În realitate, acolo au fost aruncate ilegal, de-a lungul anilor, zeci de tone de deșeuri de toate felurile: industriale, menajere și chiar periculoase. Aceste deșeuri depozitate ilegal, abandonate și ignorate, ani la rând, atât de autoritățile locale, cât și de instituțiile de mediu care au responsabilități în zona de control, reprezintă adevărate focare de poluare care afectează, în egală măsură, solul, aerul, pânza freatică și apa Mării Negre. Din păcate nu este singurul loc de acest fel aflat în proximitatea municipiului Constanța. Personal am vizitat astăzi alte trei astfel de gropi ilegale tolerate de autoritățile de aici și sunt convins că mai sunt și altele similare. Toți trebuie cei cu responsabilități în domeniu trebuie să înțeleagă că punerea în aplicare a legislației de mediu este obligatorie și nenegociabilă. În ceea ce privește modul în care instituțiile noastre subordonate din Constanța au verificat respectarea legii, cred că se impune o analiză profundă”, a scris Mircea Fechet pe pagina sa de Facebook.