Marcel Ciolacu și George Simion, întâlnire de taină în Capitală

Liderii celor două formațiuni politice, PSD-AUR care au intrat în Parlament, dar nu și în calculele lui Iohannis pentru un viitor Guvern, au avut o întâlnire în secret undeva în Capitală.

Marcel Ciolacu și George Simion, întâlnire de taină în Capitală

Sâmbătă dimineață au început negocierile pentru formarea unei majorități în Parlament. Reprezentanții PNL, USR PLUS și UDMR s-au strâns la Vila Lac 1 pentru discuții pe marginea viitorului Guvern. Gândul.ro a aflat că, înainte cu aproape 24 de ore, vineri după prânz, liderii PSD, Marcel Ciolacu, și AUR, George Simion, au avut o întâlnire în taină. La masa discuțiilor s-a așezat și cel supranumit ”băiatul deștept” din politică, Vasile Dîncu.

Negocierile s-au purtat la o adresă din Primăverii, acolo unde se află și sediul IRES, institut coordonat de Dîncu. 

Vineri, Vasile Dâncu mărturisea presei,în calitate de președinte al Consiliului Național al PSD, că "nu avem niciun fel de discuţie cu AUR. Nu credem în acest moment, nici nu înţelegem foarte bine care este orientarea acestui partid, care este un partid contra sistem şi care probabil că se va raporta critic la toate partidele din mainstream-ul politic".
Public, Marcel Ciolacu nu a exclus un eventual parteneriat politic cu Alianța pentru Unirea Românilor: "Esența politicii este să discuți cu toți actorii politici. Am anunțat în campanie că nu vom avea o discuție cu PNL. 
În ce-l privește pe George Simion, poziția acestuia, care, într-o primă fază, părea categorică, s-a mai diluat între timp. Cu o zi înainte de întâlnirea cu Marcel Ciolacu, co-președintele AUR susținea că ”PSD face gafe enorme, nu taxează deloc derapajele anticonstituţionale ale preşedintelui. (…) Este un alt partid în siajul preşedintelui”. A doua zi însă, Simion a acceptat să se pună la aceeași masa cu Marcel Ciolacu.