Iohannis: Greva din Educație e o temă serioasă. Speranța mea este să se termine amiabil.

Președintele Klaus Iohannis a declarat că solicitările salariaților din educație sunt în bună parte legitime, ușor de înțeles.

Iohannis: Greva din Educație e o temă serioasă. Speranța mea este să se termine amiabil.

Președintele Klaus Iohannis a fost întrebat de jurnaliști despre greva din educație și negocierile din coaliție, miercuri, după discuția cu președintele german Frank-Welter Steinmeier, și a spus că solicitările salariaților din educație „sunt în bună parte legitime, ușor de înțeles”, dar „și sindicatele trebuie să vadă că o negociere se întâmplă în așa fel încât părțile se întâlnesc undeva la mijloc”.

El a spus că speranța sa este ca greva din educație „să se termine amiabil”.
„Speranța mea este să se termine amiabil. Cred că toată lumea a văzut disponibilitatea Guvernului de a sprijini aceste solicitări. S-au găsit soluții pentru o parte din solicitările făcute de sindicate. acestea vor fi onorate, indiferent cum se vor desfășura negocierile.
Pe de altă parte, și sindicatele trebuie să vadă că negocierile se desfășoară astfel încât să se ajungă la o cale de mijloc”, a declarat Iohannis.
Președintele a mai spus că solicitările profesorilor sunt, în mare parte, legitime și ușor de înțeles.
„Acum coaliția este în situația să negocieze ceva și mă bucură că aceste negocieri se poartă real în format de coaliție, au existat mai multe întâlniri și speranța mea este să se termine amiabil”, a adăugat Klaus Iohannis.