Dan Diaconescu scăpă de arestul la domiciliu

Fostul prezentator de televiziune Dan Diaconescu scapă de arestul la domiciliu și este plasat sub control judiciar pentru 60 de zile, conform deciziei Tribunalului Constanța.

Dan Diaconescu scăpă de arestul la domiciliu

Fostul prezentator de televiziune Dan Diaconescu scapă de arestul la domiciliu și este plasat sub control judiciar pentru 60 de zile, conform deciziei Tribunalului Constanța. Decizia Tribunalului Constanța este definitivă.

"În baza art. 4251 alin. 7 pct. 1 lit. b Cod procedură penală, respinge contestaţia formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa, ca nefondată. În baza art. 4251 alin. 7 pct. 2 lit. a Cod procedură penală, admite contestaţia formulată de inculpatul DIACONESCU CRISTIAN-DAN împotriva încheierii nr. 353 din data de 07.04.2023, pronunţată de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Constanţa în dosarul penal nr. 9546/212/2023, desfiinţează în parte încheierea contestată, iar în urma rejudecării: În baza art. 227 alin. 2 Cod procedură penală, cu reţinerea art. 204 alin (11) Cod procedură penală în referire la art. 211 Cod procedură penală raportat la art. 215 Cod procedură penală şi art. 2151 alin. 1 Cod procedură penală dispune luarea măsurii preventive a controlului judiciar faţă inculpatul DIACONESCU CRISTIAN-DAN, cercetat pentru săvârșirea în stare de recidivă postexecutorie a infracțiunii de act sexual cu un minor în formă continuată (2 acte materiale), faptă prevăzută și pedepsită de dispozițiile art. 220 alin. 1 şi alin. 4 lit. e) C.pen., cu aplicarea prevederilor art. 35 alin. 1 C.pen., precum şi ale art. 41 alin. 1 C.pen., a infracțiunii de act sexual cu un minor în formă continuată (2 acte materiale), faptă prevăzută și pedepsită de dispozițiile art. 220 alin. 1 şi alin. 4 lit. e) C.pen., cu aplicarea prevederilor art. 35 alin. 1 C.pen., precum şi ale art. 41 alin. 1 C.pen., a infracțiunii de folosire a prostituţiei infantile în formă continuată (2 acte materiale), faptă prevăzută și pedepsită de dispozițiile art. 2161 C.pen., cu aplicarea prevederilor art. 35 alin. 1 C.pen., precum şi ale art. 41 alin. 1 C.pen., precum şi a infracțiunii de folosire a prostituţiei infantile în formă continuată (2 acte materiale), faptă prevăzută și pedepsită de dispozițiile art. 2161 C.pen., cu aplicarea prevederilor art. 35 alin. 1 C.pen., precum şi ale art. 41 alin. 1 C.pen., toate cu aplicarea prevederilor art. 38 alin. 1 C.pen., pentru o perioadă de 60 de zile, începând cu data de 13 aprilie 2023 până în data de 11 iunie 2023, inclusiv. 
Pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpatul DIACONESCU CRISTIAN-DAN trebuie să respecte următoarele obligaţii:
a) să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de drepturi şi libertăţi, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat;
b) să informeze de îndată organul judiciar în faţa căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinţei;
c) să se prezinte la Poliţia Municipiului Bucureşti/Poliţia Sector 3 Bucureşti, organ desemnat cu supravegherea inculpatului, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat.
În baza art. 215 alin. 2 Cod procedură penală, pe timpul controlului judiciar, inculpatul DIACONESCU CRISTIAN-DAN să respecte următoarele obligaţii:
a) să nu părăsească teritoriul României, decât cu încuviinţarea prealabilă a organului de urmărire penală, a judecătorului de drepturi şi libertăţi, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată;
b) să comunice periodic informaţii relevante despre mijloacele sale de existenţă.
c) să nu ia legătura, direct sau indirect, cu martorii Sava Daniel Mihai, Nicolau Adrian Ionuţ, Pisică Toni Alexandru, Borcan Alexia-Anamaria, Dicu Nicolae-Alexandru, Gemenetzidis Georgios-Vasile, persoanele vătămate Turceanu Alina, Turceanu Adina. 
În baza art. 215 alin. 3 Cod procedură penală, atrage atenţia inculpatului DIACONESCU CRISTIAN-DAN că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive. Măsura se comunică, de îndată, organului de politie şi celorlalte autorităţi prevăzute de lege, conform art. 215 alin. 4 şi 5 Cod procedură penală. Înlătură dispoziţiile contrare prezentei încheieri şi menţine restul dispoziţiilor încheierii contestate, în măsura în care nu contravin prezentei încheieri. În baza art. 275 alin. 3 Cod procedură penală, cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Definitivă. Pronunțată în cameră de consiliu, astăzi, 13 aprilie 2023", se arată în decizia instanței.
Fostul realizator TV este acuzat de act sexual cu un minor în formă continuată și de folosire a prostituţiei infantile.
La sfârșitul săptămânii trecute, judecătorii au dispus plasarea lui în arest la domiciliu, pentru 30 de zile.