Armele americane din Ucraina nu vor fi folosite pentru a lovi Moscova, dă asigurări Joe Biden

Armele pentru care Statele Unite şi-au dat acordul de a fi folosite de Ucraina pe teritoriul Rusiei nu vor fi utilizate pentru a lovi Moscova sau Kremlinul, a dat asigurări preşedintele american Joe Biden.

Armele americane din Ucraina nu vor fi folosite pentru a lovi Moscova, dă asigurări Joe Biden

Armele pentru care Statele Unite şi-au dat acordul de a fi folosite de Ucraina pe teritoriul Rusiei nu vor fi utilizate pentru a lovi Moscova sau Kremlinul, a dat asigurări preşedintele american Joe Biden, conform unui extras dintr-un interviu publicat joi de postul de televiziune ABC, preluat de AFP.

Preşedintele Statelor Unite a dat săptămâna trecută undă verde, în anumite condiţii, utilizării armelor americane de către Kiev împotriva unor ţinte din Rusia situate în apropierea regiunii Harkov (nord-estul Ucrainei).
Întrebat dacă aceste arme au fost deja folosite de Kiev, Joe Biden nu a răspuns direct, dar a dat asigurări că Statele Unite nu permit utilizarea lor "pentru a lovi la 300 km în interiorul teritoriului rus sau la Moscova sau Kremlin".
"Acestea trebuie folosite aproape de graniţă în cazul unor atacuri asupra ţintelor ucrainene lansate" din Rusia, a spus el.
Întrebat dacă este "îngrijorat" după comentariile lui Vladimir Putin pe tema livrărilor de arme occidentale către Kiev, Joe Biden a explicat: "Îl cunosc de 40 de ani. Mă îngrijorează de 40 de ani. Nu este un om bun, este un dictator şi se luptă să-şi menţină controlul asupra ţării sale în timp ce conduce acest asalt (asupra Ucrainei)".